Persoonlijke ontwikkeling, Reisverhalen, Uitjebubbel.nl

Hoe een badeend mijn leven veranderde

Mijn naam is Wendy, 30 jaar oud. Na de HAVO via een jaar HBO nu Bachelor en Master in de Klinische en Gezondheids Psychologie en sinds september 2015 opnieuw eigenaresse van een degelijk leven, dat me niet gelukkig maakt.

In die trein dacht ik na over Australië

Omdat ik ook toen hierin niet echt gelukkig was, begon tijdens het afronden van mijn Bachelor bij mij het idee te spelen om zodra ik klaar was op reis te gaan, Australië leek me wel wat. Na een dag veldonderzoek voor mijn bachelor scriptie, waarbij we de keuze van scholieren tussen een tros druiven en een zakje M&M’s probeerden te beïnvloeden, zat ik met een lege koelbox en een zware rugzak vol met boeken in de trein terug naar huis. Om het gewicht van die boeken wat te verdelen besloot ik de helft in mijn lege koelbox te doen. Daar in die trein dacht ik na over Australië, want als ik dan zou gaan dan wilde ik ook meteen lang weg, maar wat zou mijn omgeving daarvan vinden, mijn familie had allerlei verwachtingen, ik moet mijn studie toch afmaken en kunnen ze me wel zo lang missen. Mijn gevoel werd er niet beter van en dus besloot ik maar te gaan lezen.

Badeend

Ik deed mijn koelbox open en nog voordat ik aan de eerste bladzijde kon beginnen werd ik aangesproken door een vriendelijke jonge man. Hij had nog nooit iemand ontmoet die haar boeken in een koelbox vervoerde. hij vertelde dat hij net terugkwam van een clownscursus in Amsterdam en hij nu onderweg was naar zijn huis in Den Bosch waar hij antikraak woonde. Ik vertelde hem over mijn wens om op reis te gaan en mijn twijfels die ik had vanwege de verwachtingen uit mijn omgeving. De precieze strekking van de rest van het gesprek kan ik me niet herinneren, maar deze jonge man heeft die dag mijn leven veranderd. Voordat hij de trein uitstapte gaf hij me een badeendje dat hij aan zijn rugzak had hangen, zijn boodschap hierbij was dat ik een bijzonder meisje was en dat hij hoopte dat die badeend me eraan zou blijven herinneren dat het mijn leven is, ik mijn eigen pad moest volgen en moet doen wat me gelukkig maakt.

Ticket geboekt

Vlak hierna heb ik mijn ticket geboekt, mijn visum geregeld, mijn bachelor afgerond en ben ik na een half jaar nachtdiensten draaien in een psychiatrische inrichting naar Australië vertrokken. Ik kocht een camperbusje, leefde als een vrije hippie, werd verliefd en na 2 jaar, en een flinke rugzak ervaringen rijker, als illegale vreemdeling het land uitgezet.

Wil je weten waarom ik het land werd uitgezet? Klik dan hier

Wil je weten hoe het daarna verder ging? Klik dan hier

4 thoughts on “Hoe een badeend mijn leven veranderde”

  1. Wauw, dat is echt zo’n moment van: het heeft zo moeten zijn. Wel heel mooi en inspirerend, want ik schat dat zo’n 70 % van de mensheid in delen en leven leidt voor andere en niet voor zichzelf.

    Like

    1. Bedankt Bianca, het moment was super inspirerend en belangrijk voor mijn ontwikkeling. Het zou leuk zijn als ik die man nog eens zou kunnen ontmoeten om hem te laten weten wat hij voor me heeft betekend.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s