Digital Nomad, Persoonlijke ontwikkeling, Uitjebubbel.nl

“Kom eens uit dat droomwereldje”, zei mijn kritisch stemmetje

Leuk hoor, die wereld door een roze bril. Maar die fantastische verhalen over het leven als backpacker in Australië zijn lekker makkelijk, want niets moest en alles kon. Maar we hebben hier geen kangoeroes, groene kikkers in de wc of emoes. En de vrijheid die er daar was, die heb je in je leven thuis niet. Hier moet je een fatsoenlijk dak boven je hoofd hebben, denken aan je toekomst en werken voor je centen. Kom eens uit dat droomwereldje van je…  zei dat kritische stemmetje in mijn hoofd me nadat ik mijn vorige blog online zette.

Risico’s

Dat kritisch stemmetje ziet nog steeds dat kleine meisje, dat veilig in haar bubbel het best beschermd is tegen verkeerde keuzes en de risico’s van de grote boze buitenwereld. Het zal er ALLES aan doen om me vooral niet uit mijn comfortzone te laten stappen. Het probeert me te ontmoedigen en bezorgt me een gevoel van spanning en angst. Het is dat kritische ‘ja maar’ stemmetje dat me in het verleden te vaak heeft gestuurd en me uiteindelijk heeft geleid naar het leven waar ik nu in zit.

Niet meer dat kleine meisje

Maar ook al zal dat stemmetje nooit verdwijnen, ik ben niet meer dat kleine meisje. Ik kan zelf mijn keuzes maken en (ondanks dat ik het natuurlijk fucking spannend vind om uit mijn comfortzone te stappen) is mijn eigen geluk het enige waardoor ik me nog laat leiden. Ik bedank daarom mijn kritisch stemmetje voor het welgemeende advies, haar mening en de goede raad, maar ik ga het toch doen.

Mijn droom

Zo eenvoudig als het leven dat ik daar in Australië had, hoeft het nu niet meer te zijn. Ik vind het fijn om mijn dagen nuttig te besteden, een plan te hebben en eet bij voorkeur geen voedsel uit blik meer.. Mijn droom is om jou te inspireren en mijn geld te verdienen door te schrijven en als ik dat zou kunnen doen met de vrijheid, het gevoel voor avontuur en de tijd om de wereld te zien en te genieten van de kleine dingen op de momenten dat ik daar behoefte aan heb.. dan ben ik de gelukkigste vrouw op aarde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s