Hoe een badeend mijn leven veranderde

Als kind wist ik het zeker, ik wilde later kleuterjuf worden. Met de jaren verloor ik die overtuiging en zonder duidelijk doel maakte ik impulsieve keuzes. Via een paar maanden kunstacademie en een jaar Cultureel Maatschappelijke Vorming haalde ik mijn propedeuse HBO en werd ik toegelaten tot een studie Klinische Psychologie aan de Universiteit. Super interessant allemaal, maar tegen het eind van die studie wist ik het eigenlijk allemaal nog steeds niet. Tijdens het afronden van mijn Bachelor Psychologie begon daarom bij mij het idee te spelen om zodra ik klaar was er even tussenuit te gaan om mezelf ‘te ontdekken’. Een backpack reis naar Australië leek me wel wat.

Twijfels

Na een dag veldonderzoek voor mijn afstudeerscriptie zat ik met een lege koelbox (we probeerden keuzes van scholieren te beïnvloeden met druiven en zakjes M&M’s) en een zware rugzak vol met boeken in de trein terug naar huis. Om het gewicht van die boeken wat te verdelen besloot ik de helft in mijn lege koelbox te doen. Daar in die trein dacht ik na over Australië. Want als ik dan zou gaan, dan wilde ik ook meteen lang weg, maar wat zou mijn omgeving daarvan vinden? Mijn familie had allerlei verwachtingen, ik moet mijn studie toch afmaken, eindelijk eens gaan werken en kunnen ze me wel zo lang missen?

Badeend

Mijn gevoel werd er niet beter van en dus besloot ik maar te gaan lezen. Ik deed mijn koelbox open en nog voordat ik aan de eerste bladzijde kon beginnen werd ik aangesproken door een vriendelijke jonge man. Hij had nog nooit iemand ontmoet die haar boeken in een koelbox vervoerde. Hij vertelde dat hij net terugkwam van een clownscursus in Amsterdam en hij nu onderweg was naar zijn huis in Den Bosch waar hij antikraak woonde. Ik vertelde hem over mijn wens om op reis te gaan en mijn twijfels die ik had vanwege de verwachtingen uit mijn omgeving. De precieze strekking van de rest van het gesprek kan ik me niet herinneren, maar deze jonge man heeft die dag mijn leven veranderd. Voordat hij de trein uitstapte gaf hij me een badeendje dat hij aan zijn rugzak had hangen, zijn boodschap hierbij was dat ik een bijzonder meisje was en dat hij hoopte dat die badeend me eraan zou blijven herinneren dat het mijn leven is, ik mijn eigen pad moest volgen en moet doen wat me gelukkig maakt.

Ticket geboekt

Vlak hierna heb ik mijn ticket geboekt, mijn visum geregeld en heb ik mijn bachelor afgerond. Na een half jaar nachtdiensten draaien in een psychiatrische inrichting zette ik in december 2008 de eerste stap in het avontuur dat de rest van mijn leven zou gaan veranderen.

Backpack.png


Na jaren lang te hebben gereisd heb ik inmiddels met mijn Backpacker Mindset een steady leven opgebouwd in Nederland. Ik leef minimalistisch, ben onafhankelijk, ontmoet inspirerende mensen en geniet intens van de kleine dingen die het leven de moeite waard maken.

Mijn missie is om met Uit je Bubbel – Online Life Coaching voor Backpackers een badeend te zijn voor iedereen die wil gaan backpacken of hun leven in wil richten met een Backpacker Mindset.

Laat je inspireren, meld je aan op mijn Facebook pagina en kijk bij aanbod voor de overige mogelijkheden.

Eén reactie op “Hoe een badeend mijn leven veranderde

  1. Storytelling… mooi zeg en wat zou het leuk zijn ‘jouw’ clown nog een keer te ontmoeten. Hij heeft een waardevol zetje gegeven. Super dat je dit deelt🙏🏼

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: