Leven met het moment in Australië

Het eerste wat ik deed toen ik mijn busje kocht was het afplakken van de klok, want in een leven zonder verplichtingen is tijd niet belangrijk. Ik ging naar bed als het donker werd, stond op met de eerste zonnestralen die door de ramen van mijn busje kwamen, at als ik honger had en deed precies waar ik zin in had…

Alleen een backpack

Helemaal alleen, maar qua papierwerk op weg geholpen door een Nederlandse organisatie vertrok ik in december 2008 met alleen een backpack, naar het beloofde land, Down Under. Daar stond ik dan als dorpsmeisje in een wereldstad aan de andere kant van de wereld, een aantal steden en volledige georganiseerde reisjes verder was ik dat zat en kocht ik mijn busje, toen begon mijn avontuur pas echt.

Foto (2).png

De zon achterna

Ik reed met de klok mee langs de kust de zon achterna. Toen het in het zuiden winter werd reed ik met mijn bus naar het noorden en toen de zomer weer in zicht was weer naar het zuiden, het cirkeltje rond. Verschillende etappes van mijn reis deelde ik plezier en de benzine met andere reizigers die ik onderweg ontmoette, zonder verplichtingen. Ik haalde mijn geluk uit de kleine dingen.

Ik had geen koelkast dus at en dronk ik simpel. Brood, pindakaas, eten uit blik, water en ‘goon’ (rode wijn uit een doos), want bij temperaturen die regelmatig boven de 40 graden uitstegen waren dat de enige dingen die nog een beetje te doen waren zonder koelkast. Als ik wat luxer wilde eten ging ik vissen. Een van mijn mooiste herinneringen was die keer dat we een zalm vingen en in de lokale pub gingen vragen hoe we die het beste konden bereiden. Gevuld met knoflook, ui en tomaat verpakt in aluminiumfolie was die zalm van de BBQ een van de lekkerste dingen die ik ooit heb gehad.

Foto (1).png

Het waren de pure momenten dat ik wilde dolfijnen zag spelen in de golven, emoes, een walvis met haar kalf, een kangoeroe aan het spit nadat ze was aangereden door een Aboriginal familie, een mooie zonsondergang, de opkomst van de maan, een familie groene kikkers in de stortbak van een wc en een wandeltocht naar het hoogste punt van een berg en het topje van de wereld, die voor mij het leven de moeite waard maakten. Om mezelf op te frissen dook ik meestal in een meertje en als ik naar de wc moest betekende dat meestal met een stuk wc-papier naar het ‘bush toilet’. Intens genoten, helemaal in het moment heb ik nooit de luxe van de westerse wereld gemist. Je gaat een warme douche pas echt waarderen als die niet vanzelfsprekend is en die vis was nooit zo smakelijk geweest als ik hem in een supermarkt had gekocht.

 

Puur leven

Dat eerste jaar back to basic onderweg in Australië, mijn eerste backpack ervaring was het mooiste jaar van mijn leven. Zonder zorgen en werken deed ik alleen om te kunnen leven. Ik ging met een missie en ik vond mezelf, mijn leven zou nooit meer hetzelfde zijn.

Foto (3).png


Na jaren lang te hebben gereisd heb ik inmiddels met mijn Backpacker Mindset een steady leven opgebouwd in Nederland. Ik leef minimalistisch, ben onafhankelijk, ontmoet inspirerende mensen en geniet intens van de kleine dingen die het leven de moeite waard maken.

Mijn missie is om met Uit je Bubbel – Online Life Coaching voor Backpackers een badeend te zijn voor iedereen die wil gaan backpacken of hun leven in wil richten met een Backpacker Mindset.

Laat je inspireren, meld je aan op mijn Facebook pagina en kijk bij aanbod voor de overige mogelijkheden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s