VanLife

Backpacken is fantastisch, maar rondreizen met een camper geeft mij een nog groter gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid. Waar je ook gaat je hebt altijd je eigen huisje bij je, sinds mijn eerste reis in 2008 ga ik dan ook graag met een camper op pad en inmiddels heb ik er al een aardig aantal versleten.

De voordelen

De voordelen van rondreizen in een camper zijn dat je altijd je eigen huisje bij je hebt. In de meeste landen zijn genoeg plekken te vinden waar je niet of weinig hoeft te betalen om met je camper te overnachten, een hostel boeken is niet meer nodig. En terwijl je uiteraard kosten hebt voor brandstof ben je qua vervoer geen geld meer kwijt aan bussen, vliegtuigen en treinen. Je kunt gaan en staan, waar en wanneer je wilt. De kans is groot dat je in aanraking komt met lokaal wildlife en onderweg ontmoet je avonturiers die net als jij voor deze manier van reizen hebben gekozen.


Mijn VANLIFE avonturen

Australië

VANLIFE1

Dit was mijn eerste camper, de ‘VAN-Tastic’. Hiermee ben ik de eerste maanden van mijn reis door Australië (2008 – 2009), van Melbourne via de Nullarbor en Perth naar Broome en weer terug naar Perth gereden.

Vervolg Australië

VANLIFE2

Na enkele maanden in Australië werd ik verliefd op een rond reizende surfdude met camper die dezelfde plannen had als ik. In Perth verkocht ik dan ook mijn eigen ‘VAN-Tastic’ en samen trokken we verder in zijn rode Ford (2009). Wel kocht ik een fiets zodat ik niet helemaal van zijn vervoer afhankelijk zou zijn.

Met deze rode bus reisden we van Perth verder langs de westkust omhoog helemaal richting Kakadu National Park. Hierna maakten we de oversteek van West naar Oost richting Cairns. We bezochten Daintree National Park en vervolgden daarna onze weg terug naar het zuiden tot in Sydney. Hier verkochten we de bus en namen we onze intrek in een appartement (in Rose Bay).

Nieuw Zeeland

VANLIFE3

In Nieuw Zeeland (2010) huurden we een Hippie Camper waarmee we een rondje maakten over het Zuider Eiland. Helaas hadden we geen tijd voor het Noorder Eiland, maar die staat zeker nog op mijn bucketlist.

CanadaVANLIFE4

In 2011 genoot ik met deze familie auto een maand lang van de hartelijkheid, prachtige natuur en vuurtorens van Nova Scotia in Canada.

Europa

VANLIFE5

En sinds 2016 is dit ons tweede huis op wielen. We wonen antikraak in Tilburg en trekken er in de weekenden en tijdens de vakantie graag op uit met deze Mercedes 508. In 2016 bezochten we onder andere Hongarije en dit jaar reden we ermee door Zweden.

Ben jij wel eens met de camper op reis geweest of zou je dat graag willen? Vertel me erover in een reactie!

4 reacties op “VanLife

  1. Pingback: VanLife – Campervanfans

  2. Probeer dan ook eens een narrowboat, een drijvende camper in Engeland. Ok, je kunt niet álle kanten op, maar het is zo onwijs relaxed. Je gaat niet harder dan 6 km/u en vaart door de meest verlaten stukjes natuur, langs industrieel erfgoed of juist door ruige achterbuurten. Ohja, alle ophaal/draaibruggen en sluisjes (dat zijn er nogal wat) moet je zelf bedienen met spierkracht, dus je blijft er nog fit bij ook, en je ontmoet de meest bijzondere mensen (kanaalzigeuners, junkies, mensen met een goed pensioen en alles er tussenin :))

    Liked by 1 persoon

  3. Hi Wendy, Mooi leven zo, je hebt helemaal gelijk. Ik begin 7 december aan een jaar durende roadtrip door Europa in mijn Mercedes Sprinter. Dit jaar was ik ook in Zweden met de Van.
    Warme groet en een glimlach, Harry

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s